In de lente en de zomer komt je gras, mits goed onderhouden, volledig tot zijn recht. Als je het regelmatig maait en genoeg water geeft in de zomermaanden, beschik je waarschijnlijk over een mooie groene grasmat. In de wintermaanden krijgt je gazon het echter zwaar te verduren: door de vorst kan het snel kapot gaan wanneer je eroverheen loopt waardoor je gele of zelfs kale plekken krijgt. In dit artikel geven we je een paar tips zodat je dit voorjaar al de vruchten kan plukken.

Hoe het werkt

Gras bestaat uit halmen. Deze halmen bestaan voor zo’n 80% uit vocht. Dit betekent dus dat wanneer de temperatuur onder 0 graden komt, de halmen bevriezen waardoor het gras erg gemakkelijk breekt.

Geef je gras rust

De belangrijkste tip die we je kunnen geven. Als je kinderen en/of een hond hebt, kan het lastig zijn om deze van het gras af te houden. Maar hoe minder ze op het gras zijn tijdens de koude maanden, hoe minder schade je gras oploopt.

De juiste voeding

Gras heeft voeding nodig om te groeien. Hierdoor kan kunstmest oplossing bieden bij gras dat niet snel genoeg groeit. Let er alleen wel op gras niet groeit in de winter. Door de grasmat aan het eind van de winter te voeden met kunstmest, kan het direct groeien in de lente. Als je direct een groene grasmat wil, kan je kiezen voor graszoden.

De juiste soort gras

Ook gras bestaat uit verschillende soorten. Siergras is bijvoorbeeld niet geschikt om een potje op te voetballen, maar ziet er wel een stuk beter uit. Veldengras biedt twee soorten gras aan: sport & speelgras en sportgras. Deze eerstgenoemde kan tegen een stootje en is geschikt om een potje op te voetballen en om een kleine barbecue op te geven. de andere soort, het sportgras, is geschikter om te gebruiken bij sportclubs. Dit gras is in staat om te gaan met omstandigheden als noppen en slidings.

Meer informatie

Als je op zoek bent naar meer informatie, kun je altijd contact opnemen met ons!