Als je een nieuwe auto koopt wil je natuurlijk dat de auto helemaal in orde is. Dat is met graszoden net zo. Als de graszoden na een aantal maanden uiteenvallen en uitgedroogd zijn moet je weer nieuwe kopen en dat is zonde van je geld. Met deze tips weet jij precies waar je op moet letten bij het aanschaffen van graszoden!

Gras in de achtertuin is anders dan het gras op een voetbalveld

Elke soort gras heeft andere kenmerken. Het is dus belangrijk dat je de grassoort koopt die past bij jou doeleind. Een graszode kan uit een of meerdere grassoorten bestaan. Een siergazon bestaat vooral uit struisgras en roodzwenkgras. Veldbeemdgras en roodzwenkgras worden vooral voor speelgazon gebruikt. Ga dus voor het aanschaffen na hoe het gras is opgebouwd.

Let op de aanwezigheid van netten in de graszoden

Bij het aanschaffen van graszoden is het belangrijk om te kijken of er een net aanwezig is. Deze netten worden ingezet zodat de graszoden eerder geoogst kunnen worden. Dit gaat ten koste van de kwaliteit omdat er minder wortels aanwezig zijn voor de aangroei van het gras. Graszoden met netten zijn vaak goedkoper en dus minder van kwaliteit.

Insecten in de graszoden

Let goed op of er insecten in de graszoden aanwezig zijn. Als de graszoden voldoende zijn gemest kan je regenwormen terugvinden in de grond. Er zijn ook soorten insecten die wijzen op een slechte kwaliteit gras. Denk bijvoorbeeld aan de Emelten of Engerlingen. Deze soorten eten de wortels van het gras en zijn erg lastig te bestrijden!

Wil je meer weten over onze graszoden of wil je meer weten over graszoden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!