Onderhoud per seizoen

Ieder seizoen verandert het weer. Dit is van invloed op uw graszoden van Van der Velden Graszoden. Lees hier hoe u uw graszoden goed kunt onderhouden in de lente, zomer, herfst en winter:

 

Lente

Uw eerste taak in de lente is het bemesten van uw gazon. Het gras gaat nu weer volop in de groei waarna u het kunt verticuteren. Vanaf een lengte van zo’n 3 cm. is het tijd uw gazon regelmatig te maaien. Maai uw gazon niet te kort, ca. 2,5 cm. is optimaal. Verder adviseren wij om, tot oktober, iedere 2 maanden te bemesten. Zorg dat de grond hiervoor vochtig genoeg is en sproei zo nodig bij.

 

Zomer

De zomer betekent hoge temperaturen en soms ook droogte. Bij perioden van droogte is het tijdens dit seizoen verstandig uw gazon regelmatig te besproeien, ook overdag! U wilt verdroging zo veel mogelijk voorkomen. In de zomer kunt u uw gazon regelmatig maaien. Zorg er wel voor dat u uw gazon niet te kort maait, iets langer is beter voor het gras in deze warme maanden. Heeft uw gazon kale plekken? Aan het einde van de zomer kunt u zaaien!

 

Herfst

In de herfst bereidt u uw gazon met onderhoud voor op de wintermaanden. Maai en bemest het gras nog een laatste keer in oktober. Voordat de winter aanvangt zorgt u dat uw gazon schoon in. Hark alle dode bladeren, takken en mos van uw gazon. Vergeet daarbij ook niet losse grasresten onderuit uw gras mee te nemen. Dit voorkomt schimmel in de aankomende winterperiode.

 

Herfst

 

Winter

In de winter wilt u uw gazon zo min mogelijk betreden. Vorst en sneeuw maken het gras namelijk erg kwetsbaar. Betreedt u het gras wel, dan is er kans dat er brandplekken ontstaan. Meestal verdwijnen deze weer in de lente, maar het komt de kwaliteit van uw gazon niet ten goede. De wintermaanden zijn overigens ideaal voor onderhoud aan uw tuingereedschap.